0
Your Cart

Gizlilik politikası

Genel
Bundan böyle “Secretuma” olarak anılacak Secretuma Pharma, web sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke olarak benimsemiştir.

Bu kapsamda Secretuma olarak, kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesi adına 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun“) hükümlerine, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul“) kararlarına ve uygun düştüğü ölçüde Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR“) hükümlerine uyum sağlamak için gerekli her türlü tedbir ve aksiyonu alıyoruz.

Sizleri, kullanıcılara ilişkin ne tür bilgilerin Secretuma tarafından işlendiğini ve bunların nasıl kullanıldığı konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Aynı zamanda sizleri, veri sahibi olarak ilgili haklarınızı nasıl kullanabileceğinize dair bilgilendireceğiz.

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası‘na ilişkin olası değişiklikler bu sayfada yayımlanacaktır. Bu çerçevede, hangi bilgilerin saklandığına ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığına dair güncel olarak bilgi almanıza olanak sağlanacaktır.

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası , Secretuma sitesinden bağlantı uzantısı verilmiş başka web siteleri için geçerli değildir.

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (cash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Kişisel verilerin toplanması, kullanımı ve işlenmesi
Sorumlu kuruluşun adı: Secretuma Pharma
Sorumlu kuruluşun adresi: Ömerağa Mh Belsa Sk No : 25 İzmit |KOCAELİ
Secretuma, bu web sitesini kullanıcılara sunmak ve bu sitenin uygun şekilde çalıştığının ve gerekli ölçüde güvenliğin sağlandığının temin edilmesi doğrultusunda kullanır. Bu kapsam dışında kalan ve veriler üzerinde gerçekleştirilen her işlem, diğer yasal yükümlülükler, zinler, Secretuma meşru haller zemininde ya da ilgili kullanıcının Secretuma verdiği açık rıza çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Secretuma, ilgili verileri özel olarak şu amaçlar doğrultusunda saklar ve işler:

Kullanıcılar web sitesini ziyaret ettiğinde Secretuma belirli verileri otomatik olarak toplar ve saklar. Bu verilere: Talep edilen içeriği (örn. özellikle içeriği, metinleri, görselleri ve indirme için sağlanan veri dosyalarını vb.) iletebilmek için gerek duyulan, ilgili uç cihaza tahsis edilmiş IP adresi ya da cihaz kimliği, kullanıcıların web sitesi bağlamındaki aktiviteleri, ilgili uç cihaz türü, kullanılan tarayıcı türü ve kullanım tarihi ve saati dahildir.

Secretuma bu bilgileri amaç dışında kullanımı tespit ve takip edebilmek üzere 7 gün süreyle saklamaktadır.

Aynı zamanda Secretuma, hizmetlerin sunumunu, özelliklerini, işlevlerini ve genel yönetim görevlerini geliştirmek için de bu bilgileri kullanır.

Bunların yanında Secretuma, yukarıda verilen amaçlar doğrultusunda söz konusu verilere artık gerek duyulmadığında, IP adresleri de dahil olmak üzere kullanımdaki verileri usule aykırı gecikme olmaksızın siler ya da anonim hale getirir.

İlgili verilerin işlenmesi ve kullanımı, (1) işlemenin web sitesinin sunulabilmesi için gerekli olduğu; ya da (2) Secretuma’nın, web sitesinin işlevselliğini ve sorunsuz biçimde çalışmasını, aynı zamanda da kullanıcıların gereksinimlerine uygun olmasını temin eden ve geliştiren meşru bir menfaate sahip olduğu durumlarda, bu işlemlerin yapılabilmesine imkan sağlayan ilgili yasa hükümlerinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Toplanan verilerin alıcılarına; sorumlu bulunan kurum içi departmanların üyeleri, Secretuma’ya bağlı diğer şirketler, dış hizmet sağlayıcıları (örn. hosting ve içerik yönetimi, pazarlama ajansları, sağladıkları hizmetler dolayısıyla gerekli olması halinde diğer üçüncü taraf sağlayıcılar), ilgili yükümlülükleri ve yetkileri çerçevesinde; örneğin, resmi bir talepte bulunulması ya da Secretuma’nın sahip olduğu hakları tespit etmek, uygulamak ya da savunmak üzere gerekli olması halinde ilgili yetkililer ve Secretuma şirketlerinin mevcut hissedarları ya da satış, birleşme ya da satın alma durumunda gelecekteki hissedarları dahil olabilir.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları
İletişim

İletişim bilgilerinizi web sitemizde yer alan “e-mail adresleri üzerinden veya ilgili sekmede yer alan çağrı merkezi numaralarımız aracılığıyla bizimle paylaşmış olabilirsiniz.

Size ait verileri talebinize cevap vermek amacıyla kullanacağız.

Verilerinizin işlenmesi ve kullanımı, mevcut talebinizi karşılamak için işlemenin gerekli olması halinde bunun yapılabilmesine imkan sağlayan yasa hükümlerinin ve/veya Secretuma’nın meşru menfaatinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Herhangi bir açık rıza beyanı vasıtasıyla daha uzun bir süre için onay vermediğiniz durumda, verileri yalnızca yukarıda verilen hedefi gerçekleştirmek için gerekli süre ya da herhangi bir yasal saklama zorunluluğunun gerektirdiği dönem boyunca saklayacağız.

Çerezler (“Cookie”ler),

Pikseller, ve benzer teknolojiler
Bu web sitesi, çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanmaktadır. Çerezler, web sitemizi kullanmak için gerekli olan ve tarayıcınız tarafından sabit diskinize geçici olarak depolanan küçük veri birimleridir. Bir çerez genellikle, rastgele şekilde oluşturulmuş bir sayıdan oluşan ve cihazınıza depolanan benzersiz bir tanımlayıcı içerir. Bu tanımlayıcıların bazıları web sitesi oturumunuz sona erdiğinde geçerliliğini yitirirken, bazıları ise daha uzun süreler boyunca cihazınızda kalabilir. Teknik açıdan gerekli çerezler otomatik olarak kullanılacaktır. Diğer çerezler (ya da benzeri teknolojiler) yalnızca ön onayınız üzerine uygulanacaktır.

Farklı türde çerezler bulunmaktadır. Birinci taraf çerezleri, ziyaret edilen web sitesi tarafından yerleştirilir ve yalnızca o web sitesi tarafından okunabilir. Üçüncü taraf çerezleri ise, kullandığımız çeşitli servisler için hizmet aldığımız diğer kuruluşlar tarafından yerleştirilmektedir. Buna örnek olarak, web sitemizde beğenilen ya da beğenilmeyen içerikleri tespit edebilmek amacıyla bizim adımıza çerezler yerleştiren harici analitik hizmeti sağlayıcıları kullanıyoruz. Buna ek olarak, ziyaret ettiğiniz web sitesi, örneğin, YouTube gibi bir kaynaktan alınmış gömülü bir içerik barındırabilir ve çerezler bu kaynak tarafından da yerleştirilebilir.

Bir piksel genellikle, içerik kişiselleştirme ya da tarayıcı deneyimini daha etkili ve kolay hâle getirme amacı doğrultusunda bir web sitesine yerleştirilen ve IP adresi, tarayıcı türü, erişim zamanı ya da önceden ayarlanan çerezler gibi belirli verileri toplayan yalnızca 1 piksel x 1 piksel ölçülerindeki şeffaf bir görseldir. Piksellerin çerezleri oluşturup yönetmesi nedeniyle sıklıkla çerezlerle birlikte kullanılırlar.

Web sitesi, onay vermeniz halinde cihazın işletim sistemi, tarayıcısı, yüklü yazı tipleri, IP adresi, eklentileri ve daha detaylı bilgileri toplayacaktır. Bu sayede cihaz, kullanıcıya ilişkin pazarlama amaçları doğrultusunda yeniden tanınabilir.

Çerezler ve web sitemizde kullanılan diğer teknolojiler ve bunların kullanım amaçları hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizde yer alan “Çerezler” ve “Çerez ayarları” bölümlerine göz atabilirsiniz. Aynı zamanda bu bölümler içerisinden, ilgili çerez ayarlarını devre dışı bırakarak mevcut onaylarınızı bundan böyle geçerli olmak üzere geri çekebilirsiniz.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Verinizi kimlerle paylaşıyoruz

Sosyal Medya

Web sayfalarımızda, çeşitli sosyal medya ağlarının çerezleri ve eklentileri gibi Sosyal Medya içerik yönetimi hizmetleri gömülü şekilde bulunmaktadır. Bağlantılı hizmetler, yalnızca onay vermeniz halinde, ilgili şirketler (“tedarikçiler”) tarafından sunulmaktadır. Bu hizmetlerin temel amacı içeriklerimizi görüntülemenizi ve arkadaşlarınızla ve ağlarınızla paylaşmanızı sağlamaktır. Tedarikçiler şunlardır:

  • Facebook, Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, ve AB içerisinde Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland (“Facebook”) tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/­plugins
  • Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA (“Twitter”) tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://dev.twitter.com/web/tweet-button
  • YouTube, Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA, ve AB içerisinde by Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (“Google”) tarafından sağlanmaktadır. YouTube eklentilerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.google.com/youtube/documentation
  • Instagram, Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland (“Instagram”) tarafından sağlanmaktadır. Instagram eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/instagram
  • LinkedIn, LinkedIn Corporation, 1000 West Maude Avenue, Sunnyvale, California 94085, USA, ve AB içerisinde LinkedIn Ireland Unlimited Company, Gardner House, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland (“LinkedIn”) tarafından sağlanmaktadır. LinkedIn eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developer.linkedin.com/plugins#

Web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde verilerinizin korunma seviyesini artırmak için bu sosyal medya hizmetleri “Çift tıklanan butonlar” olarak uygulamaya konmuştur. Bu tarz bir entegrasyon bu tarz eklentiler içeren web sitelerine, web sitemiz içerisinden eriştiğinizde, otomatik olarak servis sağlayıcıların sunucularıyla bağlantı kurmamanızı sağlar. Sadece sosyal medya hizmetlerini etkinleştirmeniz durumunda veri aktarımına izin vermiş olursunuz ve tarayıcı servis sağlayıcıların sunucularına doğrudan bir bağlantı oluşturur. Çeşitli eklentilerin içeriği ardından ilgili servis sağlayıcı tarafından doğrudan tarayıcınıza aktarılır ve ardından ekranınızda görüntülenir. 

Sosyal medya eklentisi, daha önce ziyaret edilen web sitelerini, IP adresinizi, tarayıcı bilgilerinizi ve sunucu isteğinin tarihi ve zamanını tedarikçiye sağlar. Sosyal medya işlevlerinden herhangi biri kullanıldığında da (örn. “Paylaş“ butonuna tıklamak, yorum bırakmak), bu bilgiler de tarayıcınız tarafından saklama amacıyla tedarikçiye iletilecektir. Bu tedarikçiler, sosyal medya hesabınıza giriş yapmasanız dahi, verilerinizi analiz, pazarlama, profil oluşturma ve verilerinizi daha önce toplanan diğer verilerle (örn. ilgili tedarikçideki kullanıcı hesabınız aracılığıyla) bağlantılı hâle getirmek için kendi amaçları doğrultusunda kullanabilir.

Tedarikçiler verilerin bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde işlemektedir. Avrupa’daki yasalar bağlamında, ABD yeterli düzeyde veri korumayı garanti etmemektedir. Kitlesel izleme yasaları dolayısıyla devlet yetkilileri bu verilere erişebilir. Kişisel verileriniz bir defa paylaşıldığında, aynı düzeyde korumaya sahip olamayacaktır, bunun yanında verilere ilişkin haklarınızı kullanamayabilirsiniz.

Secretuma web sitesinde çerezlere izin vererek, yukarıda açıklanan verilerin kullanılmasını ve daha önce tanımlanan çerçevede tedarikçiler tarafından işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

Verilerin tedarikçiler tarafından toplanması ve kullanımı ile bu durumlar bağlamında gizliliğinizi korumak için sahip olduğunuz haklar ve imkanlar hakkında detaylı bilgiye ilgili tedarikçilerin veri koruma/gizlilik politikası içerisinden ulaşılabilir:

Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.